• Imprimeix

Audiovisuals

El Servei Educatiu del Memorial Democràtic posa a la vostra disposició audiovisuals per treballar la Memòria a les aules.

'Camins'

Aquest audiovisual divulgatiu narra històries de vida de persones que es van veure afectades per l’Holocaust.

Ens explica el cas de dues famílies europees: els Friemel i els Hoenigsfeld. De la mà dels seus protagonistes, la Margarita i el Rudolf, ens endinsarem en la convulsa Europa d’aquells moments. Les seves vides dibuixen itineraris que ressegueixen Europa i alhora ens expliquen les situacions que van haver d’afrontar i les decisions que van haver de prendre davant l’amenaça del feixisme.

Durada: 10 min.

Perseguits i salvats

Durant la Segona Guerra Mundial, més de 120.000 persones van travessar els Pirineus per fugir del terror nazi.

La majoria eren jueus, però també hi havia aliats militars, alemanys i francesos de la resistència, entre d’altres. A Catalunya es van crear xarxes d’evasió per poder salvar aquests refugiats. La xarxa de salvament s’estenia des dels passos fronterers dels Pirineus fins al port de Barcelona.

Aquest projecte defineix i recupera aquesta història europea i difon, mitjançant la formació i l’educació ciutadanes, uns fets poc coneguts dins de l’ampli període de deportacions i internaments de la Segona Guerra Mundial.