• Imprimeix

'Les mans del PSUC. Militància'

El setè volum de la col·lecció Documents del Memorial Democràtic proposa una reflexió sobre el contingut i el significat de les aportacions que va fer el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) a la nostra història. Ofereix una nova perspectiva a l'anàlisi de la realitat d'aquesta organització, concretament a la militància.

El llibre segueix un ordre cronològic i alhora temàtic. Per aquest motiu es divideix en tres parts: la primera centrada en els anys de la Guerra Civil, la segona, sobre el període de l'antifranquisme, i la tercera, sobre els anys de la transició a la democràcia i la posterior desintegració del partit.

El PSUC i la història de Catalunya

Que el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) ha estat un dels eixos vertebradors de la trajectòria històrica catalana del segle XX és una realitat més que incontestable. Sense ell, els anys de la Guerra Civil, els de la lluita contra la Dictadura i els de la Transició no haurien estat els mateixos. El PSUC fou una organització significativa durant els anys bèl·lics, esdevingué el motor de la posterior lluita antifranquista i, finalment, un dels protagonistes principals de la transició a la democràcia. Així, doncs, 1936-1990 són els anys d’una Catalunya marcada, entre d’altres elements nuclears, pel PSUC. Precisament per aquest fet, i tot aprofitant que recentment se n’acaba de commemorar el vuitantè aniversari del naixement, resulta una bona oportunitat afrontar una nova reflexió sobre el contingut i significat de les aportacions d’aquest partit a la nostra història.

L’obra proposa  una nova perspectiva d’anàlisi la realitat d’aquesta organització, concretament la de la seva militància. Tots ells i elles, des dels activistes més anònims del poble més petit de Catalunya fins al secretari general del partit, conformaren el conjunt del partit. Certament amb unes atribucions diferenciades segons el lloc i nivell que hi ocupaven. Però tots ells en un mateix cos polític: la militància del PSUC.

Autor/sJosep Puigsech i Giaime Pala (ed.). Articles de José Luís Ramos, Manel López Esteve, Maria Campillo, Carme Molinero, Pere Ysàs, Francisco Erice, Nadia Varo, Joaquim Sempere, Jordi Mir, Giaime Pala, Andreu Mayayo, Carme Cebrian, Joan Tafalla i Raül Digón
EditorMemorial Democràtic
ISBN/ISSN978-84-393-9649-9
Pàgines298
Dades tècniques30093-2017
On i com obtenir-loEls llibres publicats pel Memorial Democràtic tenen distribució comercial i es poden adquirir a la Llibreria en línia de la Generalitat, a la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat i a la vostra llibreria habitual
Any2017
Preu15 €
'Les mans del PSUC. Militància'