• Imprimeix

'Far Vus? (Perquè?)'

El tema de la Xoà a casa és present des que tinc records: els llibres que he vist, els que el meu pare ha escrit sobre el tema, haver conegut ja de molt petit la Neus Català, supervivent de Ravensbrück; i per casa també han passat uns quants supervivents, Marcial Mayans, Juan Camacho, Giza Alterwajn, Isaac Borojovich, i moltes històries que he sentit explicar una vegada i una altra. Però mai no havia llegit gaire sobre el tema perquè creia que escoltant ja en tenia prou.

Quan vaig tenir l’oportunitat de contactar amb Mary Sofer, responsable de les comunitats jueves de Hannover i que organitza activitats a Bergen-Belsen, i després d’haver conegut a casa Isaac Borojovich, vaig creure que era el moment de fer front al tema. I de fer-ho no escrivint, perquè a mi no m’agrada gaire, sinó creant una obra audiovisual que expliqués el meu procés de coneixement sobre el tema.

La preparació ha estat dura, però l’experiència molt bona, sobretot com més temps passa, perquè puc pair-la. Com més coses he anat aprenent, més m’ha interessat el tema i més m’ha costat d’entendre, sembla estrany. I la gent que m’he trobat, suposo que perquè tinc l’edat que tinc, m’ha ajudat molt, s’ha sorprès i m’ha acollit molt bé, tant per correu electrònic, com per Skype, com directament. Tot han estat facilitats.

Guifré Serrano

Aquesta publicació recull el treball guanyador de la tercera edició del Premi de Recerca en Memòria Democràtica del Memorial Democràtic, que es va convocar l’any 2016 i es va concedir el mes de juny de 2017.

Autor/sGuifré Serrano
EditorMemorial Democràtic
Pàgines88
On i com obtenir-loPublicació en línia
Any2017
PreuGratuït
'Far Vus? (Perquè?)'