• Imprimeix

3.669 biberons. Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41

3.669 biberons és el segon llibre de la col·lecció Entitats Memorialistes de Catalunya, una col·lecció editada per la Generalitat de Catalunya per promoure i posar en valor el coneixement sobre les associacions que van mobilitzar-se en contra de la dictadura.

L’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 és l’entitat protagonista d’aquest segon llibre, escrit per Andreu Caralt Giménez.  L’Agrupació de la Lleva del Biberó és una associació que va fundar-se l’any 1983 per agrupar a tots els supervivents que van combatre a la lleva republicana de 1941, coneguda com a lleva del Biberó.

Resum

La nostra història més recent està marcada per la Guerra Civil i les seves conseqüències. El conflicte militar i civil es produí a Catalunya entre 1936 i 1939 provocà centenars de milers de víctimes i moltes injustícies. Una de les injustícies que es donaren durant el conflicte fou la mobilització de milers de joves que amb 17 i 18 anys foren enviats al front de guerra. Malauradament molts d’ells deixaren la vida en els terribles combats del front del Segre i la batalla de l’Ebre. Molts mai no tornarien a casa.

Anys després d’aquests fets, els supervivents decidiren trobar-se tot cercant una doble finalitat. Per una banda, recordar aquells tràgics fets, i per altra, homenatjar els companys caiguts. Així naixeria l’Associació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41. Una entitat històrica que ha reivindicat des del primer dia la memòria dels biberons.

Aquest llibre fa un repàs a la trajectòria i les actuacions de la institució. És una publicació que vol homenatjar l’Associació, els seus associats i els joves que moriren víctimes de la barbàrie.

Autor/sAndreu Caralt Giménez
EditorGeneralitat de Catalunya
Pàgines200
Any2017
PreuGratuït, disponible en pdf.
3.669 biberons. Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41