• Imprimeix

Cost humà de la Guerra Civil

El Centre d’Història Contemporània de Catalunya realitza, des de fa més de 30 anys, una investigació dels morts a Catalunya durant la Guerra Civil per omplir el buit historiogràfic. Es tracta d’elaborar una relació nominal, que pretén ser exhaustiva, dels morts a Catalunya —catalans i no catalans, d’un i altre bàndol— esdevinguts durant la Guerra Civil.

Amb la informació recopilada s’ha creat una base de dades d’accés públic anomenada el Cost humà de la Guerra Civil. La base de dades és d’accés lliure i posa a l’abast de tothom la informació bàsica sobre les persones mortes a Catalunya resultat de la investigació duta a terme fins ara. En el cas dels familiars o de les persones especialment interessades, prèvia petició, s’ofereix una informació més completa.

L’objectiu inicial de la investigació fou establir la relació més aproximada possible dels soldats catalans morts a partir de la consulta de les fonts documentals i de la recollida dels testimonis, poble a poble, municipi a municipi. Posteriorment, la investigació es va complementar amb l’estudi dels civils, víctimes de bombardeigs i d’accidents derivats de la guerra, sobretot per l’esclat de bombes abandonades pels exèrcits.

 

Per rebre més informació, facilitar-ne o ratificar la resposta, podeu fer-ho través de la bústia de contacte