• Imprimeix

L’Arxiu Nacional de Catalunya publica la llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme en dades obertes

Les dades es poden consultar al web de l’Arxiu Nacional de Catalunya

14/07/2017 09:07
Dades obertes de la llista víctimes del franquisme

El 7 de juliol, en aplicació de la Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de víctimes del franquisme, l’Arxiu Nacional de Catalunya va publicar en format PDF la llista de reparació jurídica de víctimes del franquisme (1938-1978).

La relació inclou cognoms i nom de la persona represaliada, sexe, tipus de procediment, número de causa, data d’inici de la causa, data d’aprovació de la sentència o altra resolució, pena imposada, commutació o l’indult demanat, persones executades, i la referència d’arxiu dels originals que es conserven a l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona. 

Ara, per facilitar cerques les dades obertes també inclouen l’edat, el lloc de naixement i de residència. I properament aquesta informació també serà consultable des del cercador Arxius en línia.

Accés a la documentació

Per consultar els originals i/o obtenir reproduccions de la documentació cal adreçar les sol·licituds a l’Arxiu del Tribunal Militar Territorial Tercer de Barcelona.

Rectificació de noms i/o cognoms

Per sol·licitar la rectificació de noms i cognoms de persones que figuren a la llista de víctimes jurídiques del franquisme, adreceu la vostra sol·licitud a anc.cultura@gencat.cat facilitant dades de filiació de la persona represaliada: nom i cognoms, lloc i data de naixement, municipi on residia a l’època, o altres dades identificatives complementàries.

Certificats d’anul·lació de sentències o resolucions

El Govern està treballant per establir un mecanisme administratiu que permeti a les persones que ho sol·licitin obtenir certificació individualitzada de la nul·litat d’origen dels procediments i de les resolucions, sentències, condemnes i sancions dictades contra les persones represaliades que consten a la llista de víctimes jurídiques del franquisme. Properament informarem sobre el procediment a seguir a través d'aquest web.

Per a qualsevol altre dubte o aclariment adreceu-vos a anc.cultura@gencat.cat