• Imprimeix

Ja podeu sol·licitar el document oficial de reparació jurídica de les víctimes del franquisme

La Llei 11/2017, de 4 de juliol, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, declara il·legals els tribunals de l’Auditoria de Guerra de l’Exèrcit d’Ocupació que van actuar a Catalunya a partir de l’abril de 1938 fins al desembre de 1978.

12/09/2017 11:09
Reparació Jurídica

El Departament de Justícia ha establert el procediment per sol·licitar el document oficial de reparació jurídica de les víctimes del franquisme que consten a la llista elaborada per l’Arxiu Nacional de Catalunya, publicada arran de l’aprovació de la Llei 11/2017, de 4 de juliol.

Des d’aquest mes de setembre, qualsevol persona, independentment del parentiu amb la persona que va ser jutjada pels tribunals de l’Auditoria de Guerra de l’Exèrcit d’Ocupació a Catalunya, pot sol·licitar el document oficial que deixarà constància de la nul·litat d’aquestes sentències i resolucions, emanades d’uns tribunals il·legals.

Trobareu la informació completa sobre el procediment a seguir, així com el formulari per fer-ne la sol·licitud, la pàgina web del Departament de Justícia.

 

Enllaços relacionats