• Imprimeix

'Patufet en guerra. La il·lusió de la normalitat'

Catàleg a la venda a la Llibreria de la Generalitat

31/03/2017 13:03
'Patufet en guerra. La il·lusió de la normalitat'

Ja es pot adquirir a la Llibreria de la Generalitat el catàleg de l’exposició “Patufet en guerra. La il·lusió de la Generalitat”. El llibre es podrà trobar a partir de l’abril a les llibreries, també al preu de 10 euros.

Aquesta mostra explica com va afectar la Guerra Civil del 1936-1939 el setmanari més popular de Catalunya, i com aquest va reflectir el conflicte en les seves pàgines.

Malgrat la seva vinculació amb el món catòlic, la revista En Patufet no va ser suspesa i es va continuar publicant fins a finals del 1938. En les històries i els acudits que publicava, En Patufet va intentar mantenir una aparença de normalitat.

L’exposició conté molts elements gràfics que parlen de diferents aspectes vinculats amb la guerra, com ara la violència, la propaganda, la gana i la manera com els ciutadans es van anar acostumant a conviure amb la guerra: la dificultat de trobar menjar, les cues, l’estraperlo... I ho fa amb vinyetes, historietes, audiovisuals, dibuixos d'infants, fotografies i joguines.