• Imprimeix

'Elna, la maternitat' i 'Memòria i vinyetes'

Les dues noves publicacions del Memorial Democràtic explicant des del llibre il·lustrat i el còmic el nostre passat recent

06/04/2018 09:04
Memòria i vinyetes
Elna, la maternitat

El Memorial Democràtic ha publicat dos nous volums amb un nexe: apropar als joves, infants i famílies la nostra història contemporània amb il·lustracions. Memòria i vinyetes. La memòria històrica a l’aula a través del còmic, per a professors, i l’àlbum il·lustrat adreçat a infants Elna, la maternitat.

Memòria i vinyetes

El vuitè volum de la col·lecció "Eines de memòria" s’adreça a professors, i està dedicat als còmics. Les onze propostes didàctiques i els articles fan d’aquest llibre una referència i una guia per a la difusió de la memòria històrica i de la novel·la gràfica entre els joves.

Elna, la maternitat

Ben aviat en Joan tindrà una germana que durà per nom Elna, un nom carregat d’història, una història que va caure en l’oblit i que els seus pares, en Ramon i la Irene, tractaran de transmetre-li durant una excursió.

Aquesta sortida ens brinda una bona ocasió per travessar les portes del vell castell d’en Bardou, a Elna, i impregnar-nos de les vivències que es van produir allà durant la primera meitat del segle passat.

El conte, escrit per Roser Ros i il·lustrat per Jordi Vila-Delclòs Delclòs amb un apunt històric a càrrec de la Maria Ojuel, inaugura la col·lecció de llibres ‘Memòria dibuixada’.