• Imprimeix

Col·lecció Entitats Memorialistes de Catalunya

La Generalitat de Catalunya edita la primera col·lecció que recull el testimoni de les entitats memorialistes

27/07/2017 12:07
Supervivents de la Lleva del Biberó-41

Supervivents de la Lleva del Biberó-41 a l'acte d'homenatge a les víctimes de la batalla de la serra de Pàndols, celebrat el passat 25 de juliol de 2017

Durant els últims mesos, la Sub-direcció general de Memòria, Pau i Drets Humans ha editat la primera col·lecció que recull el testimoni de les entitats memorialistes de Catalunya. Una col·lecció que neix amb l’objectiu de deixar gravats els testimonis de les associacions que durant la Guerra Civil i la dictadura franquista van lluitar contra la repressió i la violència del règim.

La presentació dels dos primers volums s’ha realitzat al llarg del mes de juliol. El primer volum, titulat “La veu dels morts silenciats”, de Mª Dolors Bernal i Joan Corbalán, tracta la història de l’Associació Pro-Immolats per la Llibertat a Catalunya. Una associació històrica de Catalunya que va mobilitzar-se per mantenir viva la memòria dels republicans executats pel règim franquista a Catalunya. La presentació, que es va dur a terme el dia 10 de juliol al Palau de la Generalitat, va comptar amb la presència del Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; la Directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia; els autors del llibre, Joan Corbalán i Mª Dolors Bernal; i el president de l’associació, Pere Fortuny.

El segon volum, escrit per Andreu Caralt i titulat “3.669 biberons”, va ser presentat el passat 25 de juliol. Aquest segon llibre s’endinsa en la història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, una associació fundada per excombatents de la Guerra Civil que van pertànyer a la lleva republicana de 1941. L’acte de presentació va celebrar-se en el marc del 19è acte de commemoració i homenatge a les víctimes i combatents de la batalla de l’Ebre a la serra de Pàndols, a la cota 705.

Tota la col·lecció s’editarà en format digital, sota llicència Creative Commons, i serà gratuïta i pública per tal que tothom hi pugui accedir. Trobareu disponible els dos primers volums clicant en l'enllaç corresponent.

Descarregueu-vos els llibres