• Imprimeix

‘Memòria i vinyetes. La memòria històrica a l’aula a través del còmic’

El Memorial Democràtic ha publicat el vuitè volum de la col·lecció 'Eines de memòria'

27/04/2018 12:04
‘Memòria i vinyetes. La memòria històrica a l’aula a través del còmic’

El vuitè volum de la col·lecció “Eines de Memòria” del Memorial Democràtic està dedicat a la novel·la gràfica. Una expressió artística sovint menystinguda que ha demostrat a les darreres dècades el seu potencial com a mitjà capaç d’afrontar amb complexitat i profunditat qualsevol temàtica.

En l’àmbit educatiu, el còmic té virtuts per esdevenir una eina didàctica de primer ordre. El fet de tenir un llenguatge propi que els i les nostres alumnes coneixen i la potent combinació de text i imatge fan que sigui una eina excel·lent a l’hora d’explicar el nostre passat.

Memòria i vinyetes està concebut per ser emprat pel professorat de secundària En primer terme ofereix una visió general de la història i el llenguatge del còmic, de la mà de dos experts com són Gerardo Vilches i Pepe Gálvez. Posteriorment, incorpora una panoràmica de les relacions entre el còmic i la memòria i Elena Masarah reflexiona sobre aquesta qüestió des d’una perspectiva de gènere.

Ha estat escrit per David Fernàndez de Arriba, professor de Secundària especialitzat en còmic i autor del blog ‘Història i memòria’.

Presentacions de Memòria i vinyetes

 

Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra
Dilluns, 7 de maig a les 19 h
Segre 24, Barcelona

A càrrec de David Fernández de Arriba, autor; Pepe Galvez, divulgador de còmic i guionista, Jaime Martín, autor de còmic i il·lustrador i Ivan Pintor Iranzo, doctor en comunicació audiovisual (Universitat Pompeu Fabra) i conductor del Club de Lectura de Còmic de la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra.

Llibreria ‘La Central del Raval’
Dijous, 24 de maig a les 19h
Elisabets, 6, Barcelona

A càrrec de l’autor, David Fernández de Arriba i en Pepe Gálvez, divulgador de còmic i guionista.

Biblioteca de Viladecans
28 de maig (hora pendent de confirmar)
Avinguda Josep Tarradellas, 16, Viladecans

A càrrec de l’autor, David Fernández de Arriba.