• Imprimeix

Les propostes del Museu Memorial de l’Exili

Agenda d’octubre

06/10/2017 09:10
MUME

Fins al 8 d’octubre tindrà lloc el Col·loqui Internacional Walter Benjamin, 2017, sota el títol Cent anys després de la Revolució d’Octubre. Intel·lectuals i compromisos en l’època contemporània.

El MUME proposa visitar l’exposició temporal "El món dels vencedors" d'Ignasi Prat. L’exposició és un projecte multidisciplinari d'investigació sobre la repressió del franquisme i els privilegis dels seus alts càrrecs. Mitjançant la fotografia es mostra l’estètica i l’arquitectura del poder franquista, a través de les residències oficials dels màxims responsables del règim.

A l’espai Art i Memòria. Propostes artístiques contemporànies, es podrà veure, a partir del 14 d’octubre, la instal·lació "(In)Refugis”, de Marco Noris

Una altra proposta és l’exposició temporal “Entre Espanya i Rússia. Recuperant la història dels Infants de la guerra”. Té com a objectiu la recuperació de la memòria dels infants que foren traslladats a Rússia durant el conflicte de 1936-1939.

D’altra banda, dissabte, 21 d’octubre de 2017, a les 17 h, hi haurà la Sessió de cinema: "La transmissió de la memòria de l'exili republicà a França. Dos casos" Es projectaran dos documentals que recuperen la memòria i els espais de l'exili republicà de la Guerra Civil Espanyola: "Angel, Une enfance en exil", d’Stéphane Fernandez, i "Armonía, Franco et mon grand-père", de Xavier Ladjointe.

Cada darrer diumenge de mes, el MUME ofereix la jornada de portes obertes i una visita guiada gratuïta el 29 d’octubre a les 11 h (cal reservar prèviament per telèfon o bé per correu electrònic al 972 55 65 33 / info@museuexili.cat). També inclou una jornada de portes obertes per visitar el MUME, de 10 a 14 h.