• Imprimeix

El Departament d'Afers Exteriors continua amb el desplegament del Pla de fosses 2017-18

Des del mes de gener, el Pla de fosses ha permès exhumar 28 individus en diverses fosses comunes, localitzar 129 fosses noves i recuperar restes òssies en superfície d’un mínim de 30 individus

02/09/2017 11:09

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, van visitar, el passat dia 1 de setembre, els treballs d’exhumació en fosses de la Guerra Civil a Prats de Lluçanès (Osona), on s’han trobat, fins ara, sis cossos. Prèviament, el conseller Romeva va visitar les tasques d’exhumació en fosses a Vilanova de Meià (Noguera), on de moment s’han trobat restes òssies de tres individus.

Igualment, el conseller Romeva ha visitat aquest matí els treballs d’obertura de la “tomba del soldat desconegut” a Cassà de la Selva (Gironès). A la tomba s’hi han trobat restes que podrien correspondre a les d’un brigadista internacional mort en combat durant la retirada de l’exèrcit republicà el 1939.

Totes tres actuacions estan previstes al Pla de fosses 2017-18, el qual inclou la sistematització dels protocols d’actuació, la planificació de futures actuacions i estableix una dinàmica clara, formal i continuada de treball per a la recuperació de restes de persones desaparegudes. El Pla complementa el Programa d’identificació genètica, ja que permet recuperar les restes òssies de persones desaparegudes, analitzar-les i encreuar-les amb les dades genètiques dels familiars de persones desaparegudes.

Enllaços relacionats