• Imprimeix

Publicada la Resolució definitiva de concessió del Premi Francesc Boix per a l’any 2017

Els guardonats han estat l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Memòria i Història de Manresa

18/09/2018 14:09

S’ha publicat la Resolució definitiva de concessió del Premi Francesc Boix a les iniciatives de recuperació de la història local, del període 1931-1980, realitzades pels ens locals i entitats de Catalunya per a l’any 2017

Aquest Premi neix amb la voluntat de contribuir a la creació i el desenvolupament d’instruments que permetin la sensibilització en temes de memòria democràtica com a patrimoni col·lectiu i esdevinguin una aportació important al coneixement i foment d’una memòria històrica i democràtica compartida i diversa a Catalunya. El guardó té dues modalitats dotades amb 5.000 euros cadascuna.

La primera modalitat, adreçada a les iniciatives realitzades pels ens locals, s’ha concedit a l’Ajuntament de Mataró pel projecte “Ponts per la recuperació de la nostra història”.

La segona modalitat, dirigida a les iniciatives realitzades per les entitats de la societat civil, s’ha atorgat a l’Associació Memòria i Història de Manresa pel projecte “Escuma de mar. Recuperació de la memòria i homenatge als manresans deportats als camps nazis”.