• Imprimeix

Actes de commemoració del 80è aniversari de l'inici de la Batalla de l'Ebre

Els actes tindran lloc els dies 21 i 22 de juliol, a Terres de l'Ebre

10/07/2018 13:07
Cartell de la commemoració

Cartell de la commemoració

Amb motiu de la commemoració del 80è aniversari de l'inici de la Batalla de l'Ebre, una de les batalles més importants de la Guerra Civil espanyola, la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia ha programat una sèrie d'actes, que tindran lloc en diverses localitats, el cap de setmana del 21 i 22 de juliol.

Els actes s'iniciaran dissabte 21 al matí, a Vilalba dels Arcs, amb la inauguració del mural "Batalla de l'Ebre 1938-2018", creat per l'artista Anna Taratiel i dissenyat amb l'ajut dels joves de Vilalba dels Arcs amb edats compreses entre 12 i 17 anys.

Al vespre, se celebrarà un gran acte de memòria a l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre, organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Corbera d’Ebre i l'Associació del Poble Vell de Corbera d’Ebre. Atès que l'aforament de l'església de Sant Pere és limitat, caldrà demanar una invitació prèvia per assistir-hi.

Aquell mateix diumenge, al matí, tindrà lloc el 30è homenatge a les víctimes i combatents de la Lleva del Biberó a la cota 705 de la serra de Pàndols. La celebració d'aquest acte la va iniciar, l'any 1989, l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, coincidint amb l'aniversari de l’inici de la Batalla de l'Ebre.

Les activitats de commemoració finalitzaran al vespre amb la representació de l'obra "Maleïdes les guerres", a Caseres.

Totes les activitats són d'accés lliure i no cal invitació, amb l'excepció esmentada de l'Acte commemoratiu del 80è aniversari de l'inici de la Batalla de l'Ebre a Corbera.