• Imprimeix

'Vencedors i vençuts'

Una exposició per entendre el franquisme a Catalunya i les seves terribles conseqüències

 

Quan

Data14.11.2016 - 25.11.2016

Afegeix al calendari de Google
'Vencedors i vençuts'

‘Vencedors i vençuts’ és una exposició produïda pel Memorial Democràtic que explica el franquisme al nostre país i com va dividir la societat. Està dividida en 5 àmbits: “Ocupació militar a Catalunya”, “Retirada i exili”, “Els vencedors”, “Els vençuts” i “Esperances enfrontades”.

Després de quasi tres anys de guerra, Catalunya va ser ocupada per les tropes franquistes. La fi del conflicte va ser doblement terrible per al territori. Per una banda, la derrota portaria desenes de milers de catalans a marxar l’exili, a ser empresonats i, en el pitjor dels casos, a ser afusellats i enterrats en fosses comunes. Per l’altra, la fi de la guerra suposaria la supressió de l’autonomia catalana i la persecució de la seva llengua i cultura. D’aquesta manera, s’iniciaria la llarga nit del franquisme, una dictadura que separaria la societat, fins al darrer moment, entre vencedors i vençuts.

L’exposició té lloc en el marc de les VIII Jornades de la importància de la memòria. Camps de concentració franquistes: concentració o extermini? Que tindran lloc els dies 19 i 20 de novembre al municipi.  El 19 de novembre, a les 18.30 hores, la historiadora Montserrat Garriga oferirà una visita guiada a la mostra.

Horaris

Dilluns i divendres de 10 a 13 h i dimarts, dimecres i dijous de 17 a 20 h.

Preus

Exposició temporal gratuïta.

Organitza

Memorial Democràtic i Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

On

La Quadra sala cultural. Masia de Can Rahull, espai cultural i juvenil.

Empordà, 30

Santa Maria de Palautordera