• Imprimeix

Seminari ‘Cartografia històrica’

Com es fa un mapa? Què hi ha al fons de la Cartoteca? Què es pot fer amb l’Instamaps. Apunta-t’hi!

 

Quan

Data18.10.2018 - 15.12.2018

Afegeix al calendari de Google

Inscripcions

Data límit d'inscripcions:
17 d'octubre de 2018

Els docents s’hi poden inscriure al web del Departament d’Ensenyament, i els particulars que hi vulguin assistir han d’enviar les seves dades (nom, cognoms, DNI i telèfon) al Memorial Democràtic.

Cartografia històrica

El Memorial Democràtic i el Departament d’Ensenyament, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, organitzen el seminari “Cartografia històrica”, adreçat al professorat de secundària i al públic general.

Aquest seminari és una de les activitats organitzades en el marc de l’exposició “Víctimes. 1936-1945” el comissari de la qual és Jordi Barra, historiador i cartògraf.

El seminari és gratuït i té com a objectiu donar a conèixer el potencial didàctic de la cartografia dins l’aula. Les quatre sessions presencials ens permetran anar més enllà de la lectura dels mapes. D’aquesta manera, aprofundirem en el coneixement del llenguatge cartogràfic i ens posarem a prova creant-ne de nous gràcies a eines com l’Instamaps. També passejarem per la Cartoteca i descobrirem el fons que s’hi pot consultar i sol·licitar. Tot plegat sense oblidar-nos de la part artística de la cartografia i el seu ús.

Totes les ponències tenen una orientació pràctica, i s’oferiran propostes per desenvolupar els treballs de recerca.

Inscripció oberta

El seminari es durà a terme a dos llocs diferents: al Memorial Democràtic (Peu de la Creu, 2-4, de Barcelona) i a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Parc de Montjuïc de Barcelona). El Departament d’Ensenyament certificarà 20 h a efectes de còmput per al professorat que assisteixi a un mínim del 80% del curs i presenti una proposta d’activitat didàctica. Els docents s’hi poden inscriure al web del Departament d’Ensenyament, i els particulars que hi vulguin assistir han d’enviar les seves dades (nom, cognoms, DNI i telèfon) al Memorial Democràtic (memorialdemocratic@gencat.cat).

La data límit d’inscripció és el 17 d’octubre.

Activitats relacionades

Preus

Activitat gratuïta

Més informació

Programa  [PDF, 327,47 KB ]

Cartografia històrica

On

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona