• Imprimeix

‘Santuaris de l’antifranquisme’

La història dels religiosos que lluitaren contra el franquisme explicada, per primera vegada, en un documental

 

Quan

‘Santuaris de l’antifranquisme’

Sabíeu que hi va haver un grup de monges i capellans que van contribuir decisivament a l’organització de l’antifranquisme a Catalunya? I que d’altres van lluitar directament contra la dictadura, sobretot des del partit dels comunistes catalans?

Durant el franquisme, quan a Espanya no hi havia ni drets humans ni civils, una part de l’Església catalana va entendre que els privilegis que els donava el concordat els havien de posar al servei de tots aquells que lluitaven per la llibertat i la democràcia.

‘Santuaris de l’antifranquisme’ explica qui eren aquestes monges i capellans, què els va portar a actuar contra el franquisme i en favor dels drets nacionals de Catalunya i quin preu van haver de pagar. Ara, que fa cinquanta anys de la Caputxinada, de la manifestació de capellans i del final del Concili Vaticà II, el documental mostra com la seva influència va repercutir en la nostra història.

L’equip que ha realitzat el documental ha entrevistat els protagonistes i ha trobat documents i fotografies inèdites que il·lustren aquesta etapa i que acompanyen les explicacions dels personatges.

El documental ha estat dirigit per la periodista Llúcia Oliva i realitzat per Miquel Mellado. La presentació anirà a càrrec del director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, la mateixa directora del documental i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell

Horaris

19 h

Preus

Activitat gratuïta

Més informació

Organitza

Memorial Democràtic amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos

On

Seu del Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona