• Imprimeix

Ruta de memòria LGTBI+

Una passejada per Barcelona mostra com vivien les persones LGTBI+, com els veia la societat barcelonina i com van defensar la seva identitat de la república a la transició

 

Quan

Data27.06.2018 - 27.06.2018

Afegeix al calendari de Google
Bandera de l'orgull gai onejant en un cel assolellat

El Memorial Democràtic ha organitzat la Ruta de memòria LGTBI+. Aquesta activitat gratuïta tindrà lloc el 27 de juny i coincideix amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+.

L’objectiu de la passejada a peu és mostrar com vivien les persones LGTBI, com els veia la societat barcelonina i com van defensar la seva identitat. Es parlarà de transvestisme, d’identitats transgressores i de persones LGTBI. També dels locals on anaven, de les lleis que els van afectar i de com les van burlar. La ruta se centrarà en els anys que van de la república a la transició (1931-1980).

El punt de trobada serà el monument de la plaça George Orwell, a les 19 h. Finalitzarà davant d’El Molino. Transcorrerà pels barris baixos de la ciutat, seguint la vella ruta que anava de la porta de Regomir (porta de Mar) a Montjuïc (Escudellers, Arc del Teatre, Cid).

Per participar-hi, cal reservar per correu electrònic a memorialdemocratic@gencat.cat o bé per telèfon en dies feiners, de 10 h a 14 h, trucant al 936 347 373.

La ruta anirà a càrrec de l’historiador Leopold Estapé Amat. Ha organitzat les exposicions “L’homosexualitat a través de la història” (2010), “VIH en positiu” (2011) i “Homosexuals i transsexuals a la història de Barcelona” (2018). És autor dels blogs “L’armari obert” i “La Barcelona diversa”. Organitza rutes sobre la història de la diversitat sexual a Barcelona des de 2010.

Horaris

18.50 h

Preus

Activitat gratuïta

Organitza

Memorial Democràtic

On

Monument de la Plaça George Orwell

Plaça George Orwell, s/n

Barcelona