• Imprimeix

Presentació del documental 'La filla del farer'

El Memorial Democràtic acull la presentació del documental "La filla del farer", l’èpica i la mítica, lligada a la vida en aïllament als fars de la Mediterrània. 

 

Quan

Els farers o torrers de fars són una figura emmarcada molts cops entre la llegenda i l'aventura. Més enllà de l'èpica i el mite amb que han estat tractats, els guardians dels fars són uns desconeguts.

Els fars han estat sempre espais apropiats per a la mítica: plantats a tots els vents, sovint isolats, llepats per onades que van del gris més amenaçador al blau més insolent, un minúscul reducte d’humanitat enmig de la natura sovint salvatge. Però...la realitat és tan idíl·lica com el mite?

Els primers fars del Delta de l’Ebre formen part dels records dels últims habitants del far de Buda. Manolita, junt amb el seu germà Antonio, rememoren un passat mític dins l’inconscient col·lectiu d’un territori que s’enfonsa lentament dins la mar.

Una producció de Sègula Films 2015, documental amb banda sonora creada per Los Sirgadors.

L’acte comptarà amb el col·loqui 'Farers, entre el mite i la realitat'. Amb la presència de Mario Pons Múria autor del film, Antonio Cabezas, una infància lligada al far de Buda, Helena Garrigós neta del faroner Alfredo Cabezas i recopiladora de la història familiar narrada al documental.