• Imprimeix

'Mirar hacia atrás'

El Memorial Democràtic presenta el llibre guanyador del darrer Premi Romà Planas i Miró

 

Quan

'Mirar hacia atrás'

Carme Gambín va guanyar la 17a edició del Premi Romà Planas i Miró de memorials populars amb el llibre Mirar hacia atrás. L’autora presentarà la seva obra dimarts 9 de febrer al Memorial Democràtic.

Nascuda en un poble de Múrcia el 1930, Carme Gambín, filla de barber, explica en aquest llibre com va ser la seva infància i joventut. Fins als sis anys, els jocs infantils, la solidaritat veïnal i la por de les riuades del Segura van ser els protagonistes dels seus records. En esclatar la Guerra Civil, va haver de créixer per força i aprendre no solament a conviure amb la por, sinó també amb la gana, el treball i la persecució política. El 1942 va emigrar amb el seu germà Efrén a Catalunya, on ja vivien els seus oncles. A Barcelona va conèixer la duresa del treball fabril, però també la solidaritat entre els obrers.

La presentació del llibre anirà a càrrec de l’autora i del director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos. Hi intervindran també Albert Gil, alcalde de la Roca del Vallès, i Víctor Méndez, prologuista del llibre i professor de Filosofia del Dret a la Universitat de Barcelona.

On

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona