• Imprimeix

'La guerra amb ulls d'infant'

Presentació del llibre de Salvador Domènech al Memorial Democràtic

 

Quan

Data30.11.2017 - 30.11.2017

Afegeix al calendari de Google
'La guerra amb ulls d'infants'

L’escriptor Salvador Domènech presentarà dijous, 30 de novembre, La guerra amb ulls d’infant al Memorial Democràtic. L’acompanyaran Oriol Dueñas, professor d’Història de la Universitat de Barcelona i tècnic del Memorial Democràtic, i Generosa i Elena Arnau i Pitarch. Aquestes dues germanes són les autores dels diaris de la tercera part de 'La Guerra amb ulls d'infant'. Els van redactar entre juny de 1936 i desembre de 1937.

La guerra amb ulls d’infant és un llibre publicat per l’editorial Gregal que recull tres diaris i 200 escrits inèdits. Aquest llibre no va de records orals, sinó d'escrits d'alumnat de la dècada dels anys trenta del segle passat. També d'articles publicats en revistes escolars o sindicals de l'època republicana. Són testimonis vius de com els infants percebien les notícies sobre guerres passades o com van viure en la pròpia pell l'horror de la Guerra Civil. Un 80% del material aportat correspon al període 1936-1939. En destaquen el diari del mestre Enric Gibert, amb les redaccions dels seus alumnes sobre la Gran Guerra (1914-18), i els dos diaris de les germanes Arnau Pitarch. Tots tres diaris són inèdits.

Amb l'objectiu de recuperar la memòria escolar d'una etapa crucial de la nostra història, Salvador Domènech ha tingut l'encert de recopilar aquests textos amb la voluntat de fer-nos reflexionar sobre la guerra -de qualsevol tipus i en qualsevol època- sobretot a les escoles, espais culturals i centres de debat.

On

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona