• Imprimeix

Homenatge als Immolats pel franquisme

Cementiris de Barcelona ofereix una visita guiada al Fossar de la Pedrera

 

Quan

Data14.10.2018 - 14.10.2018

Afegeix al calendari de Google
Homenatge als Immolats pel franquisme

Com cada any, l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i el Memorial Democràtic organitzen, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, un acte d’homenatge als republicans que van ser executats pel règim franquista per raons polítiques i ideològiques, i als que van ser empresonats i represaliats a causa del seu compromís amb la lluita per les llibertats.

Començarà a les 12 h al Monument als Immolats per la llibertat a Catalunya. Durant l’acte es farà un minut de silenci i ofrenes florals. A més, Cementiris de Barcelona ofereix una visita guiada al Fossar de la Pedrera a les 10.30 h. Cal fer reserva prèvia a comunicació@cbsa.cat o bé al 934 841 920 (places limitades).

La data d’aquest homenatge coincideix sempre amb el festiu d’octubre més proper a l’afusellament de Lluís Companys. El president de la Generalitat de Catalunya Republicana fou executat el 15 d’octubre de 1940.

El Fossar de la Pedrera

El Fossar de la Pedrera és un dels espais memorials més importants de Catalunya. La fossa comuna més gran del país va ser dignificada el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a iniciativa de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. Una senyalització del Memorial Democràtic explica cadascun dels espais que conformen aquest gran espai memorial dissenyat per l’arquitecta Beth Galí.

On

Fossar de la Pedrera. Cementiri de Monjuïc

Carrer de la Mare de Déu de Port

Barcelona