• Imprimeix

Homenatge a Josep Maria Planes

El Memorial Democràtic i la Comissió Any Josep Maria Planes recorden el periodista amb un acte commemoratiu i un monòlit al lloc on va ser assassinat

 

Quan

Data23.12.2017 - 23.12.2017

Afegeix al calendari de Google

Autocars

A les 11 h sortirà un autocar de la plaça Catalunya de Barcelona cap al Mirador de la Font Groga, i a les 10.30 h en sortirà un a l’estació d’autobusos Manresa Alta. Un cop acabi l’acte, els autocars iniciaran el camí de retorn cap a Barcelona i Manresa, respectivament.

Per reservar plaça a l’autocar, cal enviar un correu electrònic a: memorialdemocratic@gencat.cat indicant-hi el nom, el nombre de persones i el telèfon de contacte.

Jose Maria Planes

El manresà Josep Maria Planes i Martí (1907-1936) fou un escriptor brillant, innovador, avançat a la seva època i un dels millors periodistes de Catalunya. El seu assassinat, als 29 anys, a mans de la FAI, trencà tràgicament una trajectòria fulgurant.

El Memorial Democràtic i la Comissió Any Josep Maria Planes han organitzat un acte en record seu el 23 de desembre a les 12 h. Hi participaran el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el vice-degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i Jordi Finestres, periodista i biògraf de Planes. Després de les seves intervencions, es descobrirà una placa en record de l’escriptor. L’acompanyament musical anirà a càrrec del Quartet Brossa, que interpretarà peces musicals de cabaret dels anys trenta. L’acte serà presentat pel periodista Xavier Serrano.