• Imprimeix

Gimcana "La Ràpita en el temps de la Guerra Civil"

La gimcana que es proposa consta de 10 proves en format de petits problemes o reptes que permeten tenir informació de cada punt senyalitzat en el joc.

 

Quan

Data18.07.2016 - 31.12.2017

Afegeix al calendari de Google

De cada punt els participants hauran de recollir la targeta on hi ha el problema o repte i anotar allà la solució. Aquesta targeta haurà de ser mostrada en el següent punt, si la resposta no es correcta o està en blanc, caldrà que el grup torni al punt anterior per a resoldre l'enigma.

En cada punt, en el mateix lloc on hi ha els enigmes, cada grup recuperarà un tros de l'obra de Picasso el Gernika, si completen la gimcana podran muntar el trencaclosques i tenir l'obra sencera.

En aquest sentit, es proposa als monitors el desenvolupar una activitat " a l'aula" sobre aquesta obra d'art emblemàtica, el perquès es va pintar, que simbolitza, paral·lelismes amb altres ciutats destruïdes durant el conflicte (Corbera d'Ebre, Belchite, etc) i les ciutats arrasades a Europa durant la Segona Guerra Mundial.

Pel que fa als grups, atenent que hi ha edats molt diverses en els esplais i associacions de lleure, us proposem que els grups estiguin integrats per participants de diferents edats, de tal manera que els més petits (crec que és recomanable a partir dels 6 anys) també puguin participar de l'activitat. Hi ha proves més complicades i d'altres més fàcils.

On

Museu de la Mar de l'Ebre

Plaça Agustí Vizcarro , s/n

43540 Sant Carles de la Ràpita

Telèfon 673 522 901 / 673 522 902