• Imprimeix

'Els primers trets de Francesc Boix'

Homenatge a l’artista català i exposició fotogràfica a les Cotxeres de Sants

 

Quan

Data08.05.2018 - 26.05.2018

Afegeix al calendari de Google
Francesc Boix

Francesc Boix

L’associació Fotoconnexió ha organitzat, el 8 de maig, un homenatge al fotògraf Francec Boix. Aquest mateix dia s’inaugurarà a les Cotxeres de Sants una exposició amb una mostra dels seus treballs.

L’acte d’homenatge tindrà lloc a la Lleialtat Santsenca dimarts, 8 de maig, a les 18.30 h. Els parlaments aniran a càrrec de Benito Bermejo, historiador i biògraf de Francesc Boix; Anna Sallés, presidenta de l’Amical de Ravensbück, i Teresa Renedo, cap de programació del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

A continuació, a les 20 h, s’inaugurarà a les Cotxeres de Sants l'exposició "Els primers trets de Francesc Boix". Hi participaran Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta; Ricard Marco, comissari de l'exposició i membre de Fotoconnexió; Ramon Barnadas, comissari de l'exposició i president de Fotoconnexió, i Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc.

La inauguració coincideix amb el 73è aniversari de la capitulació de l'Alemanya nazi el 8 de maig de 1945. L’exposició a la sala Lluïsa Franch de Cotxeres de Sants fins al 26 de maig.

‘Els primers trets de Francesc Boix’

Aquesta exposició de les primeres fotografies fetes per Francesc Boix, l'anomenat fotògraf de Mauthausen, recull imatges del 1938. Boix s'incorporà voluntàriament, amb 17 anys, a una divisió republicana com a reporter gràfic.

Els negatius van ser recuperats per la Comissió de la Dignitat i Fotoconnexió, i ens mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d'Aragó i del Segre. Es tracta d'una documentació gràfica d'un valor incalculable que completa el llegat fotogràfic d'un jove barceloní del barri del Poble-sec, militant de les Joventuts Socialistes Unificades.

Aquest exposició ha estat produïda per l'Institut d'Estudis Ilerdencs i es va inaugurar a Lleida el 15 de desembre de 2016. Des d'aleshores no ha parat d'itinerar per diverses poblacions catalanes.

On

Cotxeres de Sants. Sala Lluïsa Franch

Sants, 79

Barcelona