• Imprimeix

Els directors republicans de l’Escola d’Enginyers

Tres llibres recullen la història de l’Escola durant la Guerra Civil

 

Quan

Durant la Guerra Civil, l’Escola d’Enginyeria Industrial de Barcelona va haver d’interrompre moltes de les seves activitats, excepte, per exemple, la dels seus laboratoris. L’Escola va quedar sota la tutela de la Generalitat fins que, a final de 1937, el govern de la II República recuperà la seva competència.

Tres persones es feren càrrec de la direcció de l’Escola. Primer, Santiago Rubió i Tudurí, director-delegat de l’Escola fins al setembre de 1937. Després, Fidel Moncada, que deixà el càrrec el desembre, quan fou rellevat per Josep Ballvé. Rubió i Ballvé anaren a l’exili, i Moncada passà prou anys a la presó a Espanya, però tots tres deixaren una empremta. Els números 23, 24 i 25 de la col·lecció Documentos, editada per l’ETSEIB - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona, ens expliquen per què el seu llegat és tan important.

La presentació anirà a càrrec de l’autor dels tres treballs, Guillermo Lusa; la directora de l’Escola, Neus Cònsul, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos.

On

ETSEIB - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona. Aula Capella.

Av. Diagonal, 647

Barcelona