• Imprimeix

Col·loqui International: Mémoire des lieux et écriture cinématographique de l'histoire

Cinema i història / Història del Cinema a Montpeller, Perpinyà, Ribesaltes i La Jonquera

 

Quan

Data08.11.2018 - 10.11.2018

Afegeix al calendari de Google
Mémoire des lieux et écriture cinématographique de l'histoire

El col·loqui "Memòria dels llocs i escriptura cinematogràfica de la història" pretén analitzar la manera en què els espais marcats per fets passats, filmats en la seva condició a l'hora de fer la pel·lícula, permet una renovació de l'escriptura de la història. La relació entre present i passat és llavors el cor de l'operació històrica. El nucli de la proposta serà el documental i l'assaig cinematogràfic quan es plantegen la qüestió de la integració de la història en llocs i paisatges.

Aquestes conferències i presentacions de documentals i curts cinematogràfics situats entre la història i la memòria, reuniran estudiants universitaris i públic general per tal de mostrar pel·lícules poc conegudes per fomentar la reflexió i el debat.

Les pel·lícules que s’hi mostren no es presentaran tant com a objecte teòric que com a punt d’inici des del qual els especialistes que hi participen cineastes, historiadors contemporanis i historiadors del cinema, prendran com a referència en les seves exposicions.

Horaris

De 15:30 a 19 h

Preus

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Més informació

Organitza

Cinémathèque Euro-Régionale Institut Jean Vigo (Perpinyà), col·laboren Centre de Recherches RIRRA 21 (Université Paul-Valéry, Montpellier 3, UPV) Mémorial du Camp de Rivesaltes, Museu Memorial de l'Exili i el Centre de Recherches CRESEM-Universitat de Perpinyà

On

Aula Pedagògica, Museu Memorial de l’Exili

Major, 43

La Jonquera