• Imprimeix

‘Cinema en temps de guerra, exili i repressió 1936-1975’

Una exposició sobre l'efervescència cinematogràfica que va viure Catalunya durant la Guerra Civil

 

Quan

Data06.09.2018 - 04.12.2018

Afegeix al calendari de Google
‘Cinema en temps de guerra, exili i repressió 1936-1975’

L’exposició, produïda pel Memorial Democràtic, dóna a conèixer l’efervescència cinematogràfica que va viure Catalunya durant la Guerra Civil, així com l’alt preu que van haver de pagar molts dels seus professionals durant la dictadura franquista o a l'exili.

Catalunya va viure entre el 1936 i el 1975 gairebé quatre dècades de convulsió que van afectar diversos àmbits del país, un d’ells, el cinematogràfic. L’exposició mostra alguns fets coneguts, com ara la col·lectivització de les sales de cinema pels sindicats o la tasca del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya a través de Laya Films. I d’altres que han estat rescatats de l’oblit, especialment les vicissituds biogràfiques de professionals del cinema que van haver de marxar a l’exili o que van ser represaliats.

Mostra comissariada per l'ex-professor del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Josep Maria Caparrós, i pel professor associat al Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i l’investigador i secretari del Centre d’Investigacions Film-Història Magí Crusells.

On

Ca n'Amat, Museu de Viladecans

Carrer de les Sitges, 3

Viladecans