• Imprimeix

‘Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar’

L’exposició explica la història del mestre de Mont-roig del Camp que va ser assassinat durant els primers dies de la Guerra Civil i enterrat en una fossa comuna

 

Quan

Data19.07.2018 - 01.05.2019

Afegeix al calendari de Google

Inauguració

Dijous 19 de juliol, a les 19 h.

Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar

L’exposició, comissariada pel fotògraf Sergi Bernal i produïda pel Memorial Democràtic i el Museu Marítim de Barcelona, explica la repressió dels mestres de la República posant el focus en Antoni Benaiges, mestre de Mont-roig del Camp assassinat l’any 1936 a Burgos i enterrat en una fossa comuna durant més de 75 anys.

A una escola rural republicana de principis dels anys trenta, un mestre català innovador llança un experiment inèdit en aquelles terres de premsa escolar a partir del mètode Freinet. Els quaderns publicats per aquella impremta pels alumnes d’aquell perdut llogarret viatjaran fins a França, Mèxic, Argentina i Cuba. El mestre, en canvi, acabarà afusellat i enterrat en una fossa comuna en els primers dies de la Guerra Civil.

Vuitanta-dos anys després d’aquell assassinat, el relat d’una utopia truncada per la dictadura es recupera a peu de fossa tenint com a testimoni un fotògraf.

Horaris

De dilluns a diumenge de 10 a 20 h

Preus

Accés lliure

Més informació

Organitza

Museu Marítim de Barcelona i Memorial Democràtic

On

Museu Marítim de Barcelona, Espai Mirador

Avinguda de les Drassanes, s/n

Barcelona