• Imprimeix

La Generalitat de Catalunya commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

 

Quan

Data29.01.2019 - 29.01.2019

Hora18:00 h

Afegeix al calendari de Google

Accès únicament amb invitació

Per entrar al Palau de la Generalitat caldrà presentar la invitació personal i un document d'identitat vàlid

Commemoració de l'Holocaust

L’1 de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7, que condemnava, sense excepcions, qualsevol manifestació d’intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats basada en l’origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món.

En aquest sentit, es designava el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (1945), com el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat. Alhora, s’instava, de manera urgent,  tots els estats membres a desenvolupar programes educatius en memòria de la tragèdia per prevenir accions de genocidi.

Dins d’aquest context, la Generalitat de Catalunya commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust amb un acte que tindrà lloc el dia 29 de gener, per recordar un episodi de genocidi i de tortura en ple segle XX en què van morir assassinades més de sis milions de persones.

L’acte institucional presidit per la consellera de Justícia, Hble. Sra. Ester Capella, comptarà, per una banda, amb la participació de Jordi Petit, president honorífic de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, i de Leopold Estapè, investigador expert en història de la diversitat sexual i de gènere, que impartiran una conferència amb el títol “Holocaust i repressió de la diversitat sexual sota el nazisme”. Per altra banda, també hi intervindrà la Dra. Elke Gryglewski, representant de la Casa Conferència Wannsee, espai memorial ubicat a prop de Berlín, dedicat a la pedagogia  i a transmetre els coneixements del que va suposar la barbàrie del nazisme. L'actuació musical anirà a càrrec de Meritxell Gené.

Tot seguit, es clourà la jornada amb la Cerimònia del Record, una encesa d’espelmes al Saló de Cent en memòria de totes les víctimes, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

També, i com cada any, el Parlament de Catalunya commemorarà el Dia Internacional amb una cerimònia que tindrà lloc el dia 28 de gener.

On

Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya

Plaça de Sant Jaume ,  4

08002 Barcelona