• Imprimeix

'Psst... Passa-ho!'

L’exposició sobre la lluita antifranquista mitjançant els fulls de mà clandestins arriba a Les Borges Blanques

 

Quan

Data01.07.2018 - 30.07.2018

Afegeix al calendari de Google
Pssst!... passa-ho! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)

Pssst!... passa-ho! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975) ofereix una visió sintètica i acurada de l’activitat clandestina dels homes i les dones que, des de diferents perspectives, es van oposar a la dictadura franquista.

El recorregut s’inicia amb la finalització de la Guerra Civil i arriba fins a la mort del dictador, tot i que aquest fet no significa ni la desaparició immediata de la dictadura ni l’abandonament automàtic de la clandestinitat per part dels opositors.

Bona part dels documents seleccionats corresponen al Fons del Centre d'Estudis Històrics Internacionals (CEHI), dipositat a la Biblioteca Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un tipus de documents que, per la seva funcionalitat (informar i mobilitzar la població a través d’un paper que passa de mà en mà), ens expliquen directament què pensaven, com s’articulaven i què feien les organitzacions antifranquistes.

A més a més, al llarg del recorregut temporal de l’exposició també podem copsar l’evolució en el grau d’elaboració dels fulls de mà, que durant molts anys circularen acompanyats d’un discret “Pssst... passa-ho!”.

Activitats relacionades

On

Espai Macià

Plaça Ramón Arqués, 5

Les Borges Blanques