• Imprimeix

Homenatge a les persones que van lluitar per les llibertats i van patir la repressió franquista

Acte de reconeixement a les víctimes

 

Quan

Data20.11.2016 - 20.11.2016

Afegeix al calendari de Google
Diploma de reconeixement per seu exemple de generositat, dignitat, coratge i amor a la llibertat, a la democràcia i a Catalunya a les persones inscrites al Registre d'expressos polítics

Fotografia d'un dels diplomes

La Generalitat ret homenatge a les persones que van lluitar per les llibertats i van patir la repressió franquista en reconeixement per la seva contribució a la causa de la llibertat i la democràcia durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. En el Registre d’expressos polítics hi consten 39.360 persones (1.316 dones), de les quals fins avui han rebut indemnitzacions gairebé el 60% (22.445 persones). 

En el decurs de l'acte es lliurarà un diploma de reconeixement emès pel Govern de la Generalitat de Catalunya les persones inscrites en aquest registre. En ell s'hi destaca el seu compromís durant aquells anys de foscor com exemple de generositat, dignitat, coratge i amor a la llibertat, a la democràcia i a Catalunya per a les generacions posteriors.

L'acte, presidit pel conseller Romeva, el presentarà la periodista Carolina Rosich i comptarà amb la participació dels historiadors Josep Fontana i  Borja de Riquer, i l’actuació de la cantant Montserrat Castellà.

S’hi preveu l’assistència de més de 350 persones i, al final de l’acte, es lliuraran més de 130 diplomes de reconeixement, 9 dels quals seran recollits per la mateixa persona que va ser privada de llibertat i la resta per familiars dels represaliats.

 

Horaris

12.00 h