Pas del riu Ebre
  • Imprimeix

80 anys de la Batalla de l'Ebre

Monument de la Pau. Cota 705 (Serra de Pàndols)

A vuitanta anys de la que fou la batalla més llarga, sagnant i decisiva de la Guerra Civil, el Govern de la Generalitat proposa a les institucions públiques i a les entitats de la societat civil que participin en la commemoració i record d’aquells fets.

La batalla es va desenvolupar entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938. 115 dies de combats que van marcar la història de la II República, de Catalunya i dels milers de combatents i civils que en van patir els efectes. Protagonistes tots ells que volen ser recordats i homenatjats al llarg d’aquest vuitantè aniversari.

Volem compartir aquesta efemèride amb el conjunt de la societat catalana: amb les institucions de la Generalitat de Catalunya, l’Administració local catalana (diputacions, ajuntaments i consells comarcals), les universitats i institucions acadèmiques, i amb les entitats de la societat civil que s’hi sentin concernides. I especialment, també amb els ciutadans més joves, que potser encara perceben els efectes del que va ser la Guerra Civil des de la llunyania. Tots, sense excepció, estem convidats a formar-ne part.

 

No hi ha activitats previstes.